Ebu Merzuk: “Ateşkesin Kalıcı Hale Getirilmesi İçin Bir Plan Yok”

Ebu Merzuk: “Ateşkesin Kalıcı Hale Getirilmesi İçin Bir Plan Yok”

İslamî Direniş Hareketi liderlerinden Dr. Musa Ebu Merzuk, Rusya’nın başkenti Moskova’ya yapılacak ziyaret için bir çalışma olmadığını söyledi

İslamî Direniş Hareketi liderlerinden Dr. Musa Ebu Merzuk, Rusya’nın başkenti Moskova’ya yapılacak ziyaret için bir çalışma olmadığını, bunun yerine hareketin Tahran’ı ziyaret etmek istediğini, Gazze’deki ateşkesin uzatılması ve kalıcı hale getirilmesi için ise bir planın bulunmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı’nın kendisiyle yaptığı röportajda gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunan Hamas lideri Ebu Merzuk, Filistin davasının maslahatı için herkesle iyi ilişkilere sahip olduklarını belirterek, devletlerin birbirleriyle olan sorunlarının Hamas’ın ikili ilişkilerini zedelememesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye ile olan ilişkilerinin her geçen gün biraz daha güçlendiğine dikkat çeken Ebu Merzuk, verdiği destek nedeniyle Türkiye’ye müteşekkir olduklarını söyledi.

Gazze’de ateşkesin kalıcı hale getirilmesiyle ilgili bir soruya yanıt veren Ebu Merzuk “bu konuda şimdiye kadar bir anlaşma ve uzlaşma olmadı. Hamas ve İsrail arasında ne doğrudan ne de dolaylı yollardan ateşkes konusunda bir konuşma gerçekleşmedi. Ancak Gazze’deki sorunların çözümüne karşılık ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için birçok çevreden öneri var. Görev Mısır’a verildi. Ancak onun çabaları da durdu. Filistin Yönetimi ise Gazze’nin sorunlarına çözüm olamadı. Dolayısıyla boşluk oluştu ve birçok aktör devreye gidi. İngiltere eski Başbakanı Tony Blair bunlardan biriydi. Kendisi Gazze’deki sorunların çözümüne karşılık uzun vadeli ateşkes önermişti” dedi.