Dünya Kudüs Yürüyüşü İsrail'i Panikletti

Dünya Kudüs Yürüyüşü İsrail'i Panikletti

Siyonist Rejim İşgal Altındaki Filistin Topraklarında ve Sınırda Teyakkuza Geçti

İşgal rejimi, 1967 savaşı ve savaşın ardından Kudüs’ün işgal edilişinin yıldönümü nedeniyle Filistin toprakları içinde ve sınır bölgelerinde güvenlik güçlerini teyakkuza geçirdiğini duyurdu. Kudüs’ün işgal edilişinin 47’nci yıldönümü nedeniyle Filistin içinde ve dışında gösteri ve yürüyüşlerin yapılması bekleniyor.

Siyonist işgal rejimindeki güvenlik kaynakları, esirlere destek için yapılan eylemlerin yanında Kudüs’ün işgal edilişinin yıldönümünde yapılabilecek gösteri ve yürüyüşlere karşı asker ve polisin teyakkuza geçirildiğini, özellikle 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarıyla Batı Yaka ve sınır bölgelerine ek asker ve polis yerleştirildiğini belirttiler.

1967 savaşı binlerce Filistinli ailenin Batı Yaka’yı terk etmesine ve yüzlerce köy ve beldenin yakılıp yıkılmasına neden olurken, işgalcinin Doğu Kudüs ve Batı Yaka’da Yahudi yerleşkelerin inşaatına hızlı bir şekilde başlamasına ve binlerce konut inşa etmesine yol açtı.

Bugün 42 ülkede ve 80’den fazla şehirde Kudüs’e destek için geniş katılımlı gösteri ve yürüyüşlerin yapılması bekleniyor.

İçerde Gazze, Batı Yaka ve Kudüs şehrinde eylemler yapılırken, dışarıda ise Filistin topraklarına komşu ülkelerde aktivistler Filistin sınırına en yakın noktalara gelerek Kudüs’e desteklerini ifade edecekler.

Latin Amerika ve Avrupa ülkeleriyle Türkiye, Endonezya, Malezya ve bir çok Arap ülkesinde de destek gösterileri ve yürüyüşlerin yapılması bekleniyor.