DSG: İdlip Operasyonuna Katılmayacağız

DSG: İdlip Operasyonuna Katılmayacağız

Suriye ordusunun Rusya'nın desteğiyle İdlib'te yapacağı operasyona YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) katılmıyor. Sputnik'e konuşan DSG Sözcüsü Kino Gabriel, İdlib operasyonuna katılmaları için kendilerine davet gelmediğini belirterek

Suriye ordusunun Rusya'nın desteğiyle İdlib'te yapacağı operasyona YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) katılmıyor. Sputnik'e konuşan DSG Sözcüsü Kino Gabriel, İdlib operasyonuna katılmaları için kendilerine davet gelmediğini belirterek, operasyona katılmayacaklarını söyledi. Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin başını çektiği DSG güçleri Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentine yapılacak operasyonda yer almayacak. Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan DSG Sözcüsü Kino Gabriel şunları söyledi:

'İDLİB OPERASYONU İÇİN, SURİYE ORDUSU BİZİMLE GÖRÜŞMEDİ'

"İdlib operasyonuna katılacağımız şeklinde basında haberler çok çıktı. Fakat bu haberler gerçeği yansıtmıyor. İdlib operasyonu için Suriye ordusu veya herhangi bir güç bizimle görüşmedi. Bu konuyu kimse bizimle tartışmadı. Kimse bizi operasyona davet etmedi. Şu aşamada operasyona katılmıyoruz. DSG güçlerinin amaçlarından birisi Suriye'de terörün bitmesidir. Terörle mücadele için herhangi bir yerden bize davet gelirse tartışırız ve bir sonuca varırız."