Diyarbakır'ın nabzı

Diyarbakır'dayım. Yediğim-içtiğim benim olsun, gördüklerim de benim olsun, duyduklarımı aktarayım"

Şehrin nabzı hakkında bir fikir veren üç 'anonim' beyanat:

1. "Burada herkes Taraf okuyor. Taraf'ın, Genelkurmay belgeleri, Ergenekon soruşturması, darbe günlükleri ile ilgili cesur yayınları insanlara umut ve heyecan veriyor. İnsanlar bu yayınları sistemle tarihi bir hesaplaşma gibi görüyorlar. Aynı şeylerden bahseden ama insanları Taraf kadar heyecanlandırmayan gazeteler özeleştiri yapmalı."

2. "Bütün sorunu yoksulluğa bağlayıp çözümü sadece kalkınmada arayan hükümet, bölgenin nabzını tutamamıştır. 75 yaşında bir hacı amca, 'Bu AK Partililer bizim gibi dindardır, DTP'liler ise dîne soğuk bakar; ama Kürtlere yapılanları sîneye çekmediğimi göstermek için oyumu DTP'ye vermekten başka çarem yok' diyebiliyorsa, orada şöyle bir duracaksın. 'Haaa, demek ki bu Kürt sorunu öyle basit bir şey değilmiş' diyeceksin."

3. "Abant Platformu'nun Kürt meselesiyle ilgili toplantısı Diyarbakır'ı salladı. Toplantıyı Mehtap TV ve mahalli TV21'in canlı yayınlarında büyük bir heyecanla izleyen halk, günlerdir orada konuşulanları konuşuyor. Öyle olağanüstü bir ilgi var ki, toplantının oturumları TV21'de her gün tekrar tekrar yayınlanıyor ve mahalli reyting rekorları kırıyor. Bakkal, berber, kapıcı, avukat, işadamı, öğrenci, entelektüel; herkes Abant Platformu'nun devlete örnek olması gerektiğini söylüyor. Kapıcıların uğrak yeri olan bir kahvehanede bir kapıcı dedi ki: 'Devlet, derdimize bir çare bulacağına Apo'nun saçlarıyla uğraşıyor. Abant'tan hiç mi ders almıyor?'"

Bugünlük bu kadar. Zaten bu sıcak yaz günlerinde lafı fazla uzatmamak lazım.











Bu yazı toplam 1244 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar