Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: AB, Türkiye'siz Gerçek Manada Küresel Bir  Aktör Olamaz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: AB, Türkiye'siz Gerçek Manada Küresel Bir Aktör Olamaz

ışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin başka ülkelerin çıkarları için rehin alınamayacağını söyledi. Bakan Fidan, "Vize serbestisi sürecinde ilerleme kaydedilmesi de beklentilerimiz arasındadır." dedi.

(Avrupa Birliği) İlişkilerimizin ilerlemesi için gerekli iradeyi sergilemelerini ve daha cesur davranabilmelerini istiyoruz. Türkiye-AB ilişkileri, bazı ülkelerin çıkarları uğruna rehin tutulmamalı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Avrupa Birliği Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Fidan, konuşmasında, (AB'den) İlişkilerimizin ilerlemesi için gerekli iradeyi sergilemelerini ve daha cesur davranabilmelerini istiyoruz." dedi.

Fidan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik perspektifinde herhangi bir değişiklik yok. Bu çok güçlü bir politik irade." şeklinde konuştu.

SURİYE'DEKİ ÇATIŞMALAR

Suriye'de Arap aşiretlerin YPG işgaline başkaldırması öngördüğümüz bir husustu. Bizim Suriye politikamızın bir ayağı da herkesin toprağında yaşaması, kimsenin bir başka grubun boyunduruğu altına girmemesiydi. ABD destekli YPG'nin Arap topraklarını işgale başlaması bunlara neden oldu. YPG terörü birgün ortadan kalkacak ama ABD ve PKK'nın Kürtler ve Araplar arasına diktiği tohumların rehabilitasyonu uzun yıllar alacak.

VARHELYİ'NİN AÇIKLAMALARI

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ise şu açıklamaları yaptı:

Ankara’da yeni hükümetin kurulmuş olmasıyla AB-Türkiye ilişkilerini ilerletebileceğimizi düşünüyorum.

KAYNAK:NTV AA