Direnişin Talepleri Kabul Edildi ve Ateşkes Yürürlüğe Girdi

Direnişin Talepleri Kabul Edildi ve Ateşkes Yürürlüğe Girdi

İslami Cihad ve İsrail’in Mısır’ın talebini kabul etmeleri üzerine Gazze Şeridi’nde Ateşkes Yürürlüğe Girdi

Mısır’ın arabuluculuğuyla sağlanan ve işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları sona erdirecek ateşkes anlaşmasının bu sabah (14 Kasım Perşembe) saat 05.30’da yürürlüğe girdiği belirtildi.

Ateşkes haberi henüz resmi kaynaklarca doğrulanmazken, Katar El-Cezire televizyonu adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde İslami Cihad’ın ve İsrail’in Mısır’ın ateşkes talebini kabul ettiklerini söyledi.

Ateşkes anlaşması işgal ordusunun dün gece Gazze Şeridi’ne düzenlediği bir dizi saldırının ardından geldi. İslami Cihad liderlerinden birinin Deir El-Belah’taki çok katlı evine düzenlenen saldırıda aynı aileden 6 kişi şehit oldu ve en az 12 kişi yaralandı.

Yerel “El-Hades” gazetesine göre, İslami Cihad sözcülerinden Musab El-Bureym, işgal rejiminin direnişin taleplerini kabul etmesinin ardından ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiğini söyledi.

 “Bu ateşkes, direniş son sözünü söyledikten ve saldırılara karşı koyduktan, Netanyahu’nun heybetini kırdıktan ve Filistin halkını savunduktan sonra geldi” diyen El-Bureym, işgal rejiminin İslami Cihad tarafından dile getirilen direnişin taleplerini kabul ettiğini bildirdi.

El-Bureym, işgal rejiminin siyasi suikast politikasına son vermeyi ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanlara ateş açmamayı, ablukayı kırma uygulamalarına başlamayı kabul ettiğini kaydetti.

 

fiem