Direnişin İşbirliği  Siyonistleri Rahatsız Etti

Direnişin İşbirliği Siyonistleri Rahatsız Etti

İsrail, Batı Şeria'nın kuzeyindeki El Aksa Şehitleri ile Kudüs Tugayları arasındaki işbirliğinden endişe duyuyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası, "Burqin bölgesi gruplarının çeşitli operasyonlar yürütme sorumluluklarını açıklamalarının ardından, El Aksa Şehitleri Tugayları ile Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kudüs Tugayları arasındaki işbirliği İsrail için çok endişe verici" dedi.

Channel 13'ün Arap ilişkileri yorumcusu Hezi Simantov, "El Aksa Şehitleri Tugayları ile Kudüs Tugayları'nın Cenin'in batısındaki Burqin bölgesinde birleşmesi çok endişe verici" dedi.

İsrailli yorumcu, "sorunun El Fetih üyelerinin karşılıklı bağımlılığı ve diğer El Fetih unsurlarının kuzey Batı Şeria'daki İslami Cihad'a katılmasından duyulan büyük korku" olduğuna dikkat çekti.

Direniş grupları kendilerini ortak niteliksel süreçlerle ortaya koyuyor

Dün Pazartesi günü, İslami Cihat Hareketi'nin askeri kolu Kudüs Tugayları'na bağlı Burqin grupları, El Aksa Şehitleri Tugayları savaşçılarıyla işbirliği içinde belirli operasyonlar yürütme sorumluluklarını ilan ederek kendilerini ortaya koydu. .

Burqin grupları - El Kudüs Tugayları ve El Aksa Şehitleri Tugayları, İsrail işgal güçlerine karşı ilk kez ortaya çıktıklarını açıklayan bir dizi savaşçının göründüğü bir video klip yayınladı.

Grup, birkaç özel operasyon gerçekleştirme sorumluluğunu üstlendi ve Cenin ile işgal altındaki Filistin toprakları arasındaki çit boyuncaydı.

Al- Nakhala: Batı Şeria boyunca düşmanla savaş devam ediyor

İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Al-Nakhala'nın 29 Aralık'ta Al-Mayadeen Online'a "Twitter Spice" aracılığıyla verdiği bir röportajda "düşmanla birlikte savaşın açık olduğunu" söylemesi dikkat çekicidir.

Al-Nakhala, "Bugün işgal ordusunun yıpratılmasından dolayı Batı Şeria'da yaşananların işgal tarihinde yaşanmadığına" işaret ederek, "yeni işgal hükümeti genişlemeyi ve yerleşimi tamamlamak istiyor. Batı Şeria ve onunla yüzleşeceğiz."

Al-Nakhala, direnişin "Batı Şeria'daki direniş tugaylarının birliği ile koordine edildiğini, çünkü bugün düşman karşısında sahada birleşmekten başka çare kalmadığını" sözlerine ekledi