"Direnişi Arttırma Cuması"

"Direnişi Arttırma Cuması"

Aksa İntifadası’nın başlamasının yıl dönümü münasebetiyle gelecek Cuma’nın işgale karşı direnişi artırma Cuması olarak ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Beyrut kasabı adıyla bilinen Arisel Şaron’un 13 yıl önce Mescidi Aksa’ya düzenlediği baskın sebebiyle patlak veren Aksa İntifadası’nın başlamasının yıl dönümü münasebetiyle gelecek Cuma’nın işgale karşı direnişi artırma Cuması olarak ilan edilmesi kararlaştırıldı.
 
Siyonist işgale karşı eylemlerin organize edilmesi amacıyla oluşturulan Filistin İntifada Gençliği İttifakı 27 Eylül 2013 tarihine denk gelen önümüzdeki Cuma gününün Aksa intifadasının başlamasının yıl dönümü münasebetiyle, gittikçe şiddetlenen yahudileştirme faaliyetlerine tepki ve Mescidi Aksa’ya destek amacıyla direnişi artırma Cuması olarak değerlendirilmesi çağrısı yaptı.
 
Filistin İntifada Gençliği İttifakı’nın dün akşam (21 Eylül Cumartesi) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında, işgal devletinin yahudileştirme faaliyetlerine karşı tavır koymak için Filistin halkına ve özellikle de gençlik kesimine çağrı yapıldı. Gençliğin 1987 ve 2000 intifadalarındaki fonksiyonuna dikkat çekilerek Mescidi Aksa’ya ve Kudüs’e sahip çıkma konusunda yine aktif rol oynaması istendi.