Dinleme Kararı Veren Hakimler de Dinlenmiş

Dinleme Kararı Veren Hakimler de Dinlenmiş

Hakimler polisin hazırladığı IMEI listesinin kime ait olduğuna bakmayınca kendilerini de dinletmişler!

Adana'daki soruşturmasının detayları yasa dışı dinlemenin boyutunu gözler önüne serdi. Dosyadaki bilgilere göre "dinlenenler arasında bulunan savcı ve hakimler" farkında olmadan kendileri için dinleme onayını vermiş. Dinleme kararları ağırlıklı olarak cihazlar üzerinde yer alan IMEI numaraları ile alınmış. Dinlenen kişilerden 10'u Adana Adliyesinde görev yapan hakim ve savcı.

Türiye Gazetesi'nde yer alan iddialara göre bazı dinleme kararlarının altında dinlenen hakimlerin kendi imzaları bulunuyor. Yazıda isim ve telefon numarası yer almadığı için hakimin hakkında dinleme kararı verdiği cihazın kendi telefonu olduğunu fark edemediği ileri sürülüyor. Ancak bu iddia henüz savcılık tarafından resmen doğrulanmadı.

Adana'daki gibi başka pek çok ilde de benzer yöntemlerle dinleme kararları alınarak çok sayıda kişinin dinlendiği bu yüzden operasyonun önümüzdeki günlerde farklı illere de yansıyabileceği belirtiliyor.

6 POLİS TUTUKLANDI

Bu arada, gözaltına alınan ve dün savcılığa sevk edilen 8 polisten biri kadın 2'si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2'si emniyet müdürü 6 polis tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapan şüpheli 6 polis tutuklandı. Polislerin, "resmi belgede sahtecilik", "usulsüz dinleme" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildiği öğrenildi