Devrim Muhafızları Komutanı  Bölge Ülkelerini İsrail Konusunda Uyardı

Devrim Muhafızları Komutanı Bölge Ülkelerini İsrail Konusunda Uyardı

Devrim Muhafızları Komutanı bölge ülkelerini İsrail'in stratejik Basra Körfezi'ndeki faaliyetlerine karşı uyardı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Tümgeneral Hüseyin Salami Çarşamba günü Basra Körfezi, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi'ndeki güvenlik durumu hakkında yorum yaparak, İsraillilerin stratejik bölgedeki hareketlerine dikkat çekti.

"Maalesef Basra Körfezi'nin güneyindeki bazı rejimler, Siyonist rejimle, bölgenin güvenliğine ve özellikle bu rejimlerin güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturan siyasi ve güvenlik ilişkileri kurdular" dedi.

Salami, "Bu tür ilişkilerin devam etmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu açıkça beyan ve uyarıyoruz" dedi.

IRGC baş komutanı bölge devletlerini İsrail'in varlığının sadece Basra Körfezi'nde değil, herhangi bir yerde bir güvensizlik kaynağı oluşturduğu konusunda uyardı.

Salami'nin uyarısı, 2020'de İsrail ile ilişkilerini normalleştiren üç Arap ülkesi olan Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas'ın dışişleri bakanlarının, ilişkilerin ABD aracılığı ile normalleştirilmesini ilerletmek için işgal altındaki Negev'de bir toplantı için bir araya gelmesinden sonra geldi.

Salami, konuşmasında başka bir yerde, Devrim Muhafızları birliklerinin ve kuvvetlerinin, özellikle de ülkenin güneydeki kilit adalarına konuşlandırılanların savaş gücünün mevcut durumunu ve olası tehditler karşısında İslam Cumhuriyeti topraklarını sıkıca savunmaya hazır olduklarını belirtti.