"Demirtaş içeride Durmayacak da kim Duracak"?

"Demirtaş içeride Durmayacak da kim Duracak"?

Süleyman Soylu: Selahattin Demirtaş içeride durmayacak da kim duracak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklu yargılanan HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a yönelik " 53 kişiyi bir talimatla katledilmesine sebebiyet veren o insan içeride durmayacak da kim duracak bunu biri bana izah etsin? Ne çabuk yürekler yumuşadı? Kimin adına, kimin lehine bu sözler veriliyor, söyleniyor?" ifadesini kullandı.
 
İstanbul'da katıldığı iftar programında konuşan Soylu,  "Selahattin Demirtaş çıksın diye bir koro tutturuldu. Neredeyse hepsi aynı şeyin peşinden gidiyor. Batı'ya şirin gözükecekler, 'Bak biz hapisteki birisinin bile çıkmasını isteyenlerden olduk' diyecekler" dedi.
 
Soylu şöyle konuştu:
 
"Peki biz niye terörle mücadele yaptık? Çocuklarımız niçin şehit oldu? Manisa'da, Soma'da, Konya'da, Ilgın'da şehit olan kardeşlerimizin, ay yıldızlı bayrağın arkasından on binlerce insan neden gitti o zaman? 
 
53 kişiyi bir talimatla katledilmesine sebebiyet veren o insan içeride durmayacak da kim duracak bunu biri bana izah etsin? Ne çabuk yürekler yumuşadı? Kimin adına, kimin lehine bu sözler veriliyor, söyleniyor? En ağır şey bir şehit annesini, babasını veya eşini aradığınızda 'Başınız sağolsun, Allah cennette kavuştursun' dediğinizde gururla ve onurla 'Vatan sağolsun bakan bey, bir evladım daha var vatana onu da feda ederim' diyen insana biz ne söyleyebiliriz? Terörle mücadelemizi yarım bırakmayalım. FETÖ ile mücadelemizi yarım bırakmayalım." 
 
Terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin verdiği mücadelenin başarıyla devam ettiğini vurgulayan Soylu, "Kendi insansız hava araçlarımızı imal ettik. Üzerine ay yıldızlı patentimizi bastık ve dünyanın birçok ülkesi almak için sıraya girdi. ABD'nin Predator'unden de  iyi, İsrail'in Heron'undan da iyi. Şu anda havada duruyorlar, teröristler adım atamıyorlar." dedi. 
 
Türkiye'nin artık öz güven içerisinde olduğunu dile getiren Soylu, "15 Temmuz'da bu milleti sokağa çıkaran öz güvendir. Biz bugün sadece 780 bin kilometrekareden mesul değiliz. Bize güçsüz olmak yakışmaz. Zayıf olursak Balkanlar gider, zayıf olursak Ortadoğu gider. Zayıf olursak gençlerimiz uyuşturucuya teslim olur." ifadelerini kullandı. 
 
Döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanmalara da değinen Soylu, bazı çevrelerin bu dalgalanma üzerinden kazanç elde etmeye çalıştığını  ifade ederek, "Ellerindeki son barutu atacaklardır. 24 Haziran olur, 25 Haziran'da her şey rayına oturur. Batı dersini alır, otururlar, sus  pus olurlar. Ta ki başka bir fırsat kollayana kadar." dedi.