Dareya 4 yıl Sonra Esad’a  Geçti

Dareya 4 yıl Sonra Esad’a Geçti

Şam’ın muhaliflerin kontrolündeki banliyösü Dareya, 4 yıl süren kuşatma, ağır bombardıman ve açlığa dayanamayarak teslim oldu.

Suriye’de, başkent Şam’ın güneyindeki Dareya kasabasında muhaliflerineri çekildiği ve kasabanın kontrolünün tamamen rejim güçlerinin elinde olduğu bildirildi.
 
Dareya'da ordu ile muhalifler arasında varıldığı öne sürülen anlaşma kapsamında, kasabadaki muhliflerin ailelerinin otobüslerle kentten çıkartılıp İdlib'e götürüldüğü açıklandı.

Muhaliflerin hafif silahları dışındaki tüm eşyalarını teslim ettiği belirtildi. AFP'ye konuşan bir askeri kaynak "Dareya artık tamamen Suriye ordusunun kontrolünde" dedi.

Suriye resmi televizyonu da haberi "Tüm sivillerin, silahlı muhaliflerin ve ailelerin anlaşma kapsamında tahliye edilmesiyle Dareya dosyası artık kapandı" diye duyurdu.
 
Suriye rejiminin, gösterilerin başladığı zamanlar ilk müdahale ettikleri ve yüzlerce kişiyi öldürdükleri yerlerden birisi olan Dareya, yaklaşık 4 yıl kuşatma altında tutulmuş, bölgede açlıktan ölümler yaşanmış ve ilk insani yardım Haziran ayında ulaştırılmıştı.