Darbeci Sudan  Yönetiminden  İsrail Açıklaması

Darbeci Sudan Yönetiminden İsrail Açıklaması

Sudan Geçiş Egemen Konseyi Başkanı Abdel Fattah Al-Burhan bir televizyon röportajında ​​ülkesinin "İsrail" ile ilişkisi hakkında konuşuyor ve "İsrail" ile ilişkilerin Uganda'da Benjamin Netanyahu ile görüşmesinden bu yana durmadığını vurguluyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Sudan Geçiş Egemen Konseyi Başkanı Abdel Fattah Al-Burhan, ülkesi ile "İsrail" arasındaki karşılıklı ziyaretlerin siyasi değil "askeri ve güvenlik" amaçlı yapıldığını söyledi.

Al-Burhan, resmi televizyona verdiği bir röportajda ülkesinin "Sudan'ın uluslararası toplumun bir parçası olmasını ve dışa açılmak istediğini ve kimseyle düşmanlığı olmadığını" belirterek, "İsrail" ile ilişkilerin o zamandan beri durmadığını kaydetti.

Al-Burhan ayrıca, "Sudan'ı hiçbir üst düzey İsrailli yetkilinin ziyaret etmediğini ve gerçekleştirilen tüm ziyaretlerin askeri ve güvenlik yetkililerinden olduğuna dikkat çekti. Bu, dünya ülkeleri arasında normal bir şeydir. dedi

Al-Burhan, "İsrail tarafıyla karşılıklı ziyaretler, Sudan'da bulunan ve Sudan'ın ve bölgenin güvenliğini tehdit edebilecek terörist grupların tutuklanması konusunda bilgi alışverişinde bulunulmasına yardımcı oldu" dedi.

Bu bağlamda Al-Burhan, Sudan ordusunun ülkede seçim veya ulusal bir uzlaşma olması durumunda siyasi arenadan ayrılacağını duyurdu.