Darbeci Sisi'den Skandal Karar!   Beton Bariyerlerle Güçlendiriyorlar

Darbeci Sisi'den Skandal Karar! Beton Bariyerlerle Güçlendiriyorlar

Mısır, Refah sınır kapısını süresiz olarak kapatarak Gazze sınırını beton bariyerlerle güçlendiriyor

Mısır, Gazze Şeridi sınırını, İsrail'in bölgeye yönelik bombardımanından kaçmaya çalışan Filistinlilere kapalı tutmaya devam ediyor ve bu süreçte beton duvarın inşaatını tamamlıyor.

Filistinli direniş grubunun geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırı operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısının başlamasından bu yana Mısır, sakinlerinin çoğunun kuşatma altındaki bölgenin güneyine kaçması nedeniyle Refah sınır kapısını şeritle kapattı.

Daha sonra, bu haftanın başında The New Arab çıkışı, üst düzey bir Mısır güvenlik kaynağının, Mısır ordusunun İsrail'in Gazze Şeridi'ni bombalaması sonrasında durumun oldukça tehlikeli hale gelmesi nedeniyle burayı "süresiz olarak" kapattığını söylediğini aktardı.

İnternette dolaşan görüntülere ve raporlara göre Mısırlı yetkililer, sınırın kendi tarafına yüksek beton bariyerler yerleştirerek geçişi güçlendirmek ve güçlendirmek için daha ileri adımlar attı.

Kapatma sadece Filistinlilerin bombardımandan kaçmasını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda yardım konvoyları ve uçakların Gazze'ye yardım malzemeleriyle birlikte Mısır'ın Sina Yarımadası'na ulaşmaya devam etmesi ve bir yandan da şeride acil yardım sağlanması çabalarını da engelliyor.

KAYNAK: TEVHİDHABER