DAEŞ  Kartal' ve 'Kelebek' Emojilisi Kullanmış

DAEŞ Kartal' ve 'Kelebek' Emojilisi Kullanmış

IŞİD’liler İçin 'Kartal' ve 'Kelebek' Emojili Şifre Kullanmış

Mersin'de IŞİD’e yönelik operasyonda yakalanarak tutuklanan şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, örgütün yapısıyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı.
Operasyonda yakalanarak tutuklanan Kuteybe Hammet hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün yapısıyla ilgili önemli bilgilerin yanı sıra şüphelinin örgüt mensuplarıyla yaptığı yazışmalarda 'ortamın güvenli olduğunu' anlatmak için şifre olarak 'kartal' ve 'kelebek' emojileri kullandığı vurgulandı.

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan ve dijital belgelerinde 4 bine yakın IŞİD üyesinin bilgileri bulunan şüpheli Hammet hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Örgütün ‘istihbaratçıları’ndan Hammet için 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan 65 sayfalık iddianame, Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Hammet'in geçmiş dönemde Suriye'de IŞİD içinde savaşçı olarak yer aldığı, Türkiye'de de örgüt adına faaliyetlerine devam ederek çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarıyla irtibat kurduğu aktarıldı.