CNN Şirin Abu Akle  Olayında İsrail'i Yalanlandı

CNN Şirin Abu Akle Olayında İsrail'i Yalanlandı

Amerikan "CNN" tarafından yapılan bir soruşturma, El Cezire muhabiri Sherine Abu Aqleh'in İsrail işgal ordusundan bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Gazeteci Shireen Abu Aqleh'in Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampında vurulmasıyla ilgili görgü tanığının sözleri, "Doğrudan gazetecilere ateş ediyorlardı" . Yaklaşık iki hafta sonra CNN, İsrail işgal güçlerinin kasıtlı bir saldırısına işaret eden yeni video kanıtları ve görgü tanıkları buldu.

Amerikan ağı "CNN", soruşturmanın sonuçlarını İsrail işgal güçlerine sundu ve e-posta yoluyla Ebu Akila'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma yürüttüğünü bildirdi.

Ebu Aqila'nın 11 Mayıs'ta vurularak öldürülmesine tanık olan gazeteci Shaza Hanaysha, kendisi ve diğer sekiz tanık CNN'e "İsrail güçlerinin onu vurduğunu ve olayın öyle olduğuna inandıklarını" söyledi.

Askeri analist Chris Cobb Smith ise CNN'e, "Ebu Aqila'nın öldürüldüğü yakındaki ağacın da kesin delil olduğunu ve ağaçtaki kurşun deliklerinin koli bandıyla tespit edildiğini" doğruladı

Bu analize dayanarak, CNN çevredeki potansiyel suçluları aradı. Abu Aqila'nın vurulmasından 3 dakikadan kısa bir süre önce, aynı yolda 200 metre ötede bir İsrail askeri kamyonu görüldü.

Aynı kamyon, Telegram'a yüklenen videolarda silahlı askerlerin göründüğü başka bir açıdan da görülebiliyor. Birkaç görgü tanığı, bir keskin nişancının kendilerini İsrail kuvvetlerine ait bir kamyonun penceresinden vurduğunu söyledi.

O sabah yapılan operasyonda İsrail askerlerinin üniformalarına ait kamera görüntülerinde aynı askeri araçların Ebu Akleh yönüne doğru aşağı bakacak şekilde caddede dizildikleri görülüyor. "CNN" bu görüntüleri belirli bir konuma konumlandırarak Meyer'in ses analizindeki tahmini mesafeyi eşleştirdi ve bu aynı zamanda İsrail işgal ordusunun ara raporuyla da doğrulandı.

İşgal ordusu, savaşçı olmayanları kasten hedef almadıklarında ısrar ediyor ve Ebu Akila'nın Filistinli silahlı kişiler tarafından öldürülmüş olabileceğini iddia ediyor.

Hanaisheh'e göre, o sırada bölgede hiçbir Filistinli silahlı kişinin bulunmadığını doğruladı ve "tüfeğini taşıyan herhangi bir Filistinli adamın varlığını kesinlikle kabul etmediğini" vurguladı.

Hatta Ebu Akleh'in son anlarının videosu da o sokakta herhangi bir çatışma ya da ateş alışverişi olmadığını gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı