Çin'den Hamas Açıklaması

Çin'den Hamas Açıklaması

Çinli bir yetkili, ülkesinin "Hamas"la ilişkileri güçlendirme konusundaki istekliliğini doğruladı

Çin Dışişleri Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika Dairesi Büyükelçisi Wang Kejian Pazar günü (17 Mart 2024) Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'yi ziyareti sırasında, hareketin "Filistin'in dokusunun bir parçası" olduğunu ve ülkesinin Hamas'la ilişkiler konusunda istekli olduğunu vurguladı.

Hamas'tan yapılan açıklamaya göre Haniye'nin Büyükelçi Kahjian ile görüşmesi sırasında Çin'in Katar Büyükelçisi Cao Xiaolin de hazır bulundu.

Açıklamaya göre iki taraf Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili siyasi ve sahadaki gelişmeleri ve Filistinlilere karşı savaşı durdurmanın ve özellikle devam eden ölümler, açlık, katliamlar ve kaos yaratma girişimleri ışığında acil yardım ve yardım ulaştırmanın yollarını ele aldı.

Büyükelçi Kejian iki ülke arasındaki yakın ve tarihi ilişkinin yanı sıra Çin'in Filistin davasına yönelik kararlı tutumunu ve Filistin halkının özgürlük, bağımsızlık ve bağımsız devlet kurma yönündeki haklı taleplerini desteklediğini vurguladı.


Çinli yetkili Hamas'ın "Filistin ulusal dokusunun bir parçası" olduğunu ve "Çin'in Hamas'la ilişkilerine önem verdiğini" söyledi. Haniye savaşın çözüm sürecinin hızlandırılması, Filistinlilerin öldürülmesine son verilmesi ve insani ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Haniye ise saldırganlığın ve katliamların bir an önce durdurulması, İsrail ordusunun geri çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi, barınma ve yeniden inşa ihtiyaçlarının karşılanması ve başkenti Kudüs olan tam egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması, geri dönüş ve kendi kaderini tayin hakkı gibi siyasi hedef ve özlemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı