Çin : NATO Yalanlar Üretmeyi Bırakmalı

Çin : NATO Yalanlar Üretmeyi Bırakmalı

Çin : NATO yalanlar üretmeyi ve gerilimi tırmandırmayı bırakmalı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Çin Savunma Bakanlığı, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nü (NATO) yalanlar üretmeyi, çatışmaları körüklemeyi ve tansiyonu yükseltmeyi bırakmaya çağırdı.

Xinhua Haber Ajansı'nın aktardığına göre, bakanlık sözcüsü Wu Qian, Çin'in ulusal egemenliğini, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını sıkı bir şekilde savunacağını ve dış güçlerin Asya-Pasifik bölgesini istikrarsızlaştırmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Pekin'in NATO tarafından yayınlanan ve gerçekleri çarpıtan, çatışma ve çatışmaları kışkırtan ve Çin'in normal askeri gelişimi ve ulusal savunma politikası hakkında sorumsuz açıklamalar yapan stratejik bir kavram belgesinde bahsedilen Çin ile ilgili içeriğe güçlü bir şekilde karşı çıktığını ifade etti.

Çin ordusunun yıllar içinde uluslararası barışı koruma operasyonlarına, deniz eskortlarına ve insani yardıma aktif olarak katıldığını ve ülkesinin her zaman küresel büyümeye katkıda bulunduğunu, uluslararası düzenin savunucusu ve küresel kamu malları sağlayıcısı olduğunu da sözlerine ekledi.

"Kuruluşundan bu yana tam bir tezat teşkil eden NATO, masum sivilleri öldürerek ve on milyonlarca insanı evsiz mültecilere dönüştürerek dünya çapında savaşlar başlattı veya bu savaşlara girişti. Özünde NATO bir savaş makinesi ve ülkeyi güçlendirmek için askeri bir araçtır. ABD'nin hegemonyası ve küresel barış ve istikrarı tehdit ediyor."

Çin'in askeri gelişiminin yalnızca ülkenin egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını koruma çabalarını desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda küresel barış ve istikrarı desteklediğini ve dünya çapında daha fazla güvenlik kamu yararı sağladığını vurguladı.

Çinli sözcü, ABD'nin Japonya'da füze gücü konuşlandırma planını uygulamaya devam etmesi halinde ülkesinin kararlı önlemler alacağını vurguladı ve ABD'nin böyle bir adım atma niyetinin tehlikelerle dolu ve ulusal güvenliğe zararlı olduğunu söyledi. Bölgedeki ülkelerin yanı sıra bölgesel barış ve istikrarı tehdit ettiğini belirtti.