Çin Harekete Geçti

Çin Harekete Geçti

Çin Hava Kuvvetleri, ABD Deniz Kuvvetleri'nin ihtilaflı sularda “dolaşma özgürlüğünü” kullanmasından birkaç gün sonra, Çin'in Güney Çin Denizi ve Batı Pasifik'e savaş hazırlıkları için savaş uçakları gönderdiğini açıkladı.

in Hava Kuvvetleri (PLAAF), H-6K bombardıman uçaklarını ve Su-30 ve Su-35 savaş uçaklarını potansiyel savaş bölgesine taşıdı. Güney Çin Denizi'ne ve Japonya'ya yakın olan Batı Pasifik'e stratejik bir giriş olan Miyako Boğazı'na savaş uçaklarını gönderdi.

Çin Hava Kuvvetleri Sözcüsü Shen Jinke yaptığı açıklamada, “Hava kuvvetleri tatbikatları gelecekteki savaşlar için birer prova, savaşa doğrudan bir hazırlık” ifadelerini kullandı.

 

Tatbikatların zamanının belirtilmediği açıklamada Hava Kuvvetleri'nin “Savaş zamanlarında kriz yönetimi için önemli bir güç” olduğu ifade edildi

Çin Hava Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği tatbikatın haberi, ABD'nin USS Mustin savaş gemisinin Güney Çin Denizi'nde askeri tatbikat yapmasından bir gün sonra geldi. Çin, tartışmalı olan bölgede hak iddia ettiği için bu tür tatbikatları kendi çıkarlarına bir tehdit olarak kabul ediyor.