"CIA, Gülen'in Yanına Beni de İstedi"  (VİDEO)

"CIA, Gülen'in Yanına Beni de İstedi" (VİDEO)

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, FETÖ’nün bir CIA projesi olduğunu söyledi. Dilipak "Fethullah Gülen'in yanına iki kişi daha istiyorlardı

 

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, FETÖ’nün bir CIA projesi olduğunu söyledi. Dilipak "Fethullah Gülen'in yanına iki kişi daha istiyorlardı. İstedikleri kişilerden birisi bendim. Benim bu işin siyasi ayağını örgütlememi istiyorlardı. Ben CIA ile de görüştüm" dedi.

Yalova Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen '15 Temmuz'dan Referanduma Yeni Türkiye' isimli konferansa katılan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, konuşmasının büyük bölümünü FETÖ ve Fethullah Gülen'a ayırdı.

FETÖ'nün bir CIA projesi olduğunu belirten Dilipak, Gülen'in yanında kendisinin de çalışma yapmasının istenildiğini söyledi.

Dilipak, "FETÖ'nün CIA ile bugünkü projesini başlattığı tarih 1991'dir ve doğrudan CIA'nın projesi olarak başlamıştır. Fethullah Gülen'in yanına iki kişi daha istiyorlardı. İstedikleri kişilerden birisi bendim. Benim bu işin siyasi ayağını örgütlememi istiyorlardı. Ben CIA ile de görüştüm. O zaman da bunları açıkladım ama kimse inanmadı. 'Bu din benim dinim değil' diye kitabım var mesela. Millet benimle dalga geçti. ‘Öyle şey olur mu?' dediler. ‘Komplo teorisi' dediler. ‘Bu memlekette böyle şey olur mu?' dediler" diye konuştu.

Eski CIA direktörü Graham Fuller'in kendisiyle görüştüğünü de söyleyen Dilipak, kendisine yapılan teklifi nasıl reddettiğini de açıkladı.

 

Kaynak : DHA