CIA Direktörü: Gafil Avlandık

CIA Direktörü: Gafil Avlandık

CIA direktörü, ABD'nin Suudi Arabistan'ın İran'la uzlaşmasına "gafil avlandığını" hissettiğini söyledi

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) başkanının, bu hafta Suudi Arabistan'a yaptığı habersiz bir ziyarette Suudi Arabistan'ın İran'la son dönemdeki uzlaşmasından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdiği ortaya çıktı.

Konuya yakın kaynaklara atıfta bulunan The Wall Street Journal'a göre, CIA direktörü Bill Burns, ziyareti sırasında Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'a, ABD'nin, krallığın İran ve müttefiki Suriye ile yakınlaşmasının kendisini "gafil avladığını" hissettiğini söyledi .

Riyad ve Tahran geçen ay Çin'in aracılık ettiği ve uluslararası toplumdaki pek çok kişinin Orta Doğu ve dünyadaki ABD hegemonyasına bir darbe olarak gördüğü bir anlaşmada – yaklaşık sekiz yıllık kopuk ilişkilerden sonra – tam diplomatik bağları yeniden kurma konusunda anlaştılar . genel olarak

Rapora göre, CIA Direktörü ve ABD hükümetinin temel endişesi, Washington'un bölgesel gelişmelerin dışında bırakılmaktan bıkmış olması ve bunun sonucunda kendini dışlanmış hissetmesiydi.

Gazete ayrıca bir ABD yetkilisinin, Burns'ün Suudi yetkililerle öncelikli olarak istihbarat ve terörle mücadele konularında işbirliğini görüştüğünü doğruladığını bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER