CHP'den İlker Başbuğ tahliyesine ilk Yorum

CHP'den İlker Başbuğ tahliyesine ilk Yorum

İlker Başbuğ'un tahliye edildiğini duyan Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı ilk açıklamada Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Ben merak ediyorum, 'ben o davanın savcısıyım' diyen bu başçalan acaba utanacak mı?" dedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesini değerlendirirken, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşma sırasında İlker Başbuğ'un tahliye edildiğini duydu. Mitingin sonunda, İlker Başbuğ'un tahliye edildiği bilgisini alan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ayın 30'unda bir tercih yapacağız, biri tarafta vatan evlatları var, öbür tarafta bakan evlatları var. Tercihi vatan evlatlarından yana kullanmaya hazır mısınız? Biz de hazırız. Bu arada arkadaşlarım mutlu bir haber verdiler. İlker Başbuğ'un serbest bırakıldığını söylediler. Ben merak ediyorum, 'ben o davanın savcısıyım' diyen bu başçalan acaba utanacak mı?"

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tahliye edilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a "geçmiş olsun" dileklerini iletti. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, tahliye edilen Başbuğ'u telefonla aradı.

Kılıçdaroğlu, Başbuğ'a şunları söyledi: "Kumpasa dayalı gerçekleştirilen yargılamalar sonunda 26 aylık mahkumiyetle hak ve özgürlüklerinizden mahrum edilmenizin, yaşamınızdan çalınan 26 ayın ardından, özgürlüğünüze kavuşmanızdan mutluluk duydum. Bu tahliye kararının emsal olmasını ve adalet dağıtmayan özel yetkili mahkemelerce özgürlükleri kısıtlanan diğer tutukluların da bir an önce serbest bırakılarak kendilerine, ailelerine çektirilen zulme sıkıntıya son verilmesini diliyorum."