Cezayir'de Fransız Ajanı Milletvekili Hakkında  Karar Verildi

Cezayir'de Fransız Ajanı Milletvekili Hakkında Karar Verildi

Cezayir parlamentosu, Fransız ordusunda görev yapan bir milletvekilinin üyeliğini iptal etti.

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

Cezayir’de Milletvekili Bahdara Muhammed’in Fransa ordusuyla bağlantılı bir paralı asker olduğunun ortaya çıkması ülke kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Cezayir'deki Ulusal Halk Meclisi (ilk meclis odası) milletvekilleri, Çarşamba günü, yurtdışındaki topluluktan bir temsilcinin üyeliğini iptal etmek için oy kullandı

Oylamaya katılan Cezayirli bir parlamenter kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün parlamentonun birinci meclisinin "toplumun güney Fransa'daki temsilcisi Mohamed Bakhdra'nın üyeliğinin düşürülmesi" konulu bir oylama oturumuna tanık olduğunu söyledi.

"Mohamed Bakhdra" Çarşamba günü yayınlanan birinci meclis meclisi üyelerine hitaben yazdığı bir mesajda kendisini savundu ve "Fransız ordusunda hemşire olarak hizmetini reddetmediğini" söyledi.

"Bkhadra", bunun nedeninin "Fransız topraklarındaki durumunu düzene sokmak ve ikamet belgelerini almak" olduğunu belirtti.

Bekhdra mektubunun sonunda, "Seçim koşullarının olmaması (adaylık) nedeniyle milletvekili süremin düşürülmesi talebi anayasaya ve seçim yasasına aykırıdır" yorumunu yaptı.