Cenin'de  Gece Boyu Çatışmalar Yaşandı (VİDEO)

Cenin'de Gece Boyu Çatışmalar Yaşandı (VİDEO)

Direniş savaşçıları ile işgal güçleri arasında işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin kentine bağlı Qabatiya kasabasına baskın yapılmasının ardından şiddetli silahlı çatışmalar patlak verdi.

İsrail işgal güçleri bugün sabaha karşı işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Kabatiye kasabasını bastı.

Yerel kaynaklara göre, kasabaya baskın yaptıktan sonra direniş savaşçıları ile işgal güçleri arasında kasaba genelinde şiddetli silahlı çatışmalar çıktı.

Çatışmalarda direnişçiler saldıran işgal güçlerine ağır kurşunlar yağdırdı ve işgal "ordusu"nun askeri ciplerine çok sayıda ev yapımı patlayıcı attı.

Buna karşılık, Jenin Taburu - Kıpti grupları, "kasabaya baskın yapan ve şehre ağır mermiler ve patlayıcı cihazlar yağdıran işgalci güçlerle karşı karşıya geldiklerini" duyurdu.

Bu arada işgal güçleri Ramallah'ın Ni'lin kasabasında şehit Muataz el-Khawaja'nın evini 4 saatten fazla süren kuşatmanın ardından gençlerle çatışmalar arasında havaya uçurdu .

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün Balata kampına düzenlenen baskın ve bir evin kuşatılması sırasında işgal kurşunları sonucu 3 şehidin hayatını kaybettiğini , 3 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Kaynak:TEVHİDHABER