Cemaat-i İslami Müslüman Liderlere Seslendi

Cemaat-i İslami Müslüman Liderlere Seslendi

Cemaat-i İslami: Müslüman liderler Batı'ya köle olmaktan vazgeçip, Ümmetin sorunlarını çözmek için sorumluluk almalı

Pastan Cemaat-i İslami Hareketi lideri Siracul Hak, Hindistan'ın provokasyonlarının ve saldırgan tutumunun tüm bölgeyi savaşa sürükleyebileceği ve bu savaşın tek bir bölgeyle sınırlı kalmayacağı konusunda uyarıda bulundu. Lahor'da konuşan Cemaat-i İslami lideri, olası bir savaşın nükleer savaşa evrilebileceğini ve bunun bölge için telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
 
Müslümanların Keşmir'de, Filistin'de, Burma'da ve daha pek çok bölgede katledildiğini belirten Siracul Hak, BM ve dünya kamuoyunun da sessiz bir seyirci topluluğu gibi olan biteni izlediğini söyledi. Cemaat-i İslami lideri, kendi bölgelerinde Keşmir krizi sürdükçe barışın sağlanamayacağını ifade etti. 
 
Pakistan yönetiminin Hindistan'ın saldırganlığını, dünyaya aktarmakta başarısız olduğunu ve dünya kamuoyunun dikkatini çekemediğini belirten Siracul Hak, yöneticilerin bunu gündem edinmek yerine kendi kendilerini korumakla meşgul olduklarını belirtti.
 
Hindistan ordusunun Keşmir'de adeta soykırım uyguladığının altını çizen Siracul Hak, burada Cuma namazına bile izin verilmediğini hatırlatarak, uluslararası toplumun artık Keşmir meselesine gözlerini açması gerektiğini ve bunun bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
 
Cemaat-i İslami lideri, Müslüman liderlerin batıya köle olmaktan vazgeçip ümmetin sorunlarını çözmek için sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.