Cemaat-i İslâmî Hareketi Eski Lideri Vefat Etti

Cemaat-i İslâmî Hareketi Eski Lideri Vefat Etti

Pakistan Cemaat-i İslâmî Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Sayed Munavvar Hasan bugün vefat etti.

Vefat haberini sosyal medya üzerinden duyuran Cemaat-i İslami, genel başkanlık düzeyinde taziye yayınladı. Haberin duyulması üzerine milyonlarca üyesi bulunan Cemaat-i İslami hareketi yasa boğuldu.

Vefat haberi üzerine Pakistan Cumhurbaşkanı olmak üzere ülkeden birçok kesim ve isimden ardı ardına taziye mesajları geldi.

Hasan'ın en son Türkiye ziyareti ise merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan sempozyumu vesilesiyle olduğu bilinmekte. Bu sempozyumda konuşma yapan Hasan, Necmettin Erbakan'ın İslam dünyası için ortaya koymuş olduğu kıymetli çalışmalara değinmiş bunlar üzerine bir konuşma gerçekleştirmişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Munavvar'ın vefatıyla ilgili yayımladığı mesajında, "Dost ve kardeş ülke Pakistan'da mazlum toplumlar için yaptığı çalışmalarla, gayretini yakından bildiğimiz Cemaati İslami Eski Genel Başkanı Sayed Munavvar Hasan'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, Cemaat-i İslami Hareketine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.