Cemaat

Yıllarca “Gülen Cemaati” veya kısaca “Cemaat” diye anılan FETÖ’nün melaneti yüzünden cemaat kelimesini tu kaka etme furyası aldı başını gidiyor.

Bir televizyon programında, FETÖ meselesinden gerekli derslerin çıkarılıp çıkarılmadığı tartışılırken, cemaat kelimesinin ne kadar itici hale geldiği sıkça vurgulandı.

Artık diller bu kelimeyi söylemeye varmıyor, diller söylese de mideler kaldırmıyormuş.

İyi öyleyse; terörü destekleyen partilere tepki olarak parti kelimesi de tu kaka edilsin!

Bozguncu faaliyetlerde bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarına tepki olarak “sivil toplum kuruluşu” kavramı da tu kaka edilsin!

Devleti zulüm vasıtasına çeviren ve zulümlerini devletin yüksek menfaatleri ile izah eden kimselere tepki olarak devlet kelimesi de…

 

Cumhuriyetçilik adına cumhurun ensesinde boza pişirenlere tepki olarak cumhuriyet kelimesi…

Hadi bakalım!

***

Vahşet manzaraları sergileyen El Kaide, “IŞİD”, Boko Haram, Şebab gibi terör örgütleri “İslamcı” olarak nitelendiriliyor diye İslamcılığı / İslami hareketleri külliyen mahkum etme eğilimi de gittikçe yaygınlaşıyor.

İyi öyleyse; dünyanın birçok yerinde özgürlük ve demokrasi adına  katliam yapanlara -mesela Irak’taki katliamını “Irak’a Özgürlük” diye adlandıran ABD’ye- tepki olarak özgürlük ve demokrasi kavramları da tu kaka edilsin!

Birleşmiş Milletler’in İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi bizzat Birleşmiş Milletler tarafından paçavraya çevrildi; insan hakları mefhumu da tu kaka edilsin!

Olacak şey mi?

Değil.

***

Cemaatleri elbette tartışalım.

Tarikatları da tartışalım.

Ama abartmayalım lütfen.

Bu yazı toplam 1085 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar