Çağdaş Harici Tekfirciler Kan'a Doymuyor

Çağdaş Harici Tekfirciler Kan'a Doymuyor

Musul'da kan gövdeyi götürüyor! Irak Ordusu ile IŞİD arasındaki çatışmalardan şoke eden haberler geliyor. Musul IŞİD'in eline geçti.

IRAK'tan gündemi değiştirecek haberler geliyor. IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) çeteleri Musul'un tamamını ele geçirdi. Halk akın akın kentten kaçıyor. Rabia Sınır Kapısı da IŞİD'in kontrolüne geçti. 28 Türk tır şoförü rehin alındı. İşte Musul'daki sıcak gelişmeler. 

IŞİD çeteleri, 7 Haziran Cumartesi günü Musul'da Irak ordusuna karşı yeni saldırı dalgası başlattı. Kentin bugün tamamen IŞİD çetelerinin kontrolüne geçtiği haberi geldi. 

IŞİD çetelerinin çatışmaların zirveye çıktığı dün gece Musul havaalanını da ele geçirdi. İki savaş uçağı ile 200 kadar doçka silahın da IŞİD çetelerinin eline geçtiği bilgisi var. Musul'a bağlı Rabia Sınır Kapısı'nın kontrolü de tamamen çetelerin elinde. 

IRAKLI YETKİLİ : KENT DÜŞTÜ

SON DAKİKA BİLGİ
TÜRK TIR ŞOFÖRLERİ REHİN ALINDI

İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförün IŞİD tarafından rehin alındı. Tır şoförleri ile temas kesildi. 
(TIKLA OKU)
 

AFP haber ajansına konuşan Irak İçişleri Bakanlığı yetkilisi, "Musul devletin kontrolünden çıktı ve militanların elinde" dedi.

HÜKÜMET BİNALARI ELE GEÇİRİLDİ

AP haber ajansı, militanların hükümete bağlı binaları Pazartesi gecesi makinalı tüfek ve roket güdümlü el bombalarıyla istila ettiğini Musul'dan Irak polisi ve orduya bağlı birliklerin de çekildiğini aktardı.

HALK KAÇIYOR

IŞİD'in katliamdan korkan Musul halkı akın akın kenti terketmeye başladı. Musul'dan kaçanlar içinde çok sayıda Türkmen de bulunuyor. IŞİD kontrolo ele geçirdi mahallelerde bölge halkına anons yaparak evlerini terk etmelerini istiyor. Binlerce Musullunun da Irak Kürdistanı yönetimindeki Duhok ve Erbil'e kaçtıkları belirtiliyor.

DURUM ÇOK KÖTÜ

AP haber ajansına konuşan hükümet çalışanı Um Karam, "Kent içinde durum çok kaotik, hiç kimse bize yardım etmiyor. Korkuyoruz. Musul'da polis veya ordu yok"dedi.

Musul Valisi Useyil Nuceyfi Pazartesi günü halka militanlara karşı kendilerini korumaları çağrısında bulunmuştu.

VALİ DE KENTİ TERKETTİ

Nuceyfi, "Musullulara pes etmemeleri, yabancılara karşı kendilerini korumaları ve bölge halkına yardım için halk komiteleri kurmaları çağrısında bulunuyorum" diye seslenmişti.

Musul'un İslamcı militanların eline geçmesi üzerine Nuceyfi'nin de kenti terk ettiği ve gelişmeleri takip ettiği bildirildi.

IŞİD, Felluce ve Anbar çevresinde bazı bölgelerin kontrolünü de elinde bulunuyor.

BARZANİ : KAÇANLARA YARDIM EDİN

Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, bugün yaptığı açıklamada Kürdistan halkına Musul'dan kaçan Kürt, Arap; Türkmen, Asuri-Keldani ve diğer tüm halklara yardım etmelerini istedi. Barzani, BM Mülteciler Komiserliğine de yardım çağrısında bulundu. 

PEŞMERGE SINIRA YIĞILIYOR

Kürt yönetimi Musul'daki şok gelişme üzerine peşmergeleri sınırda takviye etmeye başladı. Asayiş güçleri de olası saldırılara karşı alarma geçirildi. Bakanlık sözcüsü Cabbar Yaver, olası saldırılara karşı hazır olduklarını belirtirken, harekete geçmeleri için henüz resmi bir talimat almadıklarını söyledi. Mevcut durumda peşmerge izleyici pozisyonunda kalmaya devam ediyor.