Büyük Dönüş Yürüyüşü; 79. Hafta

Büyük Dönüş Yürüyüşü; 79. Hafta

İşgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu Gazze Şeridi’nin Doğusundaki Gösterilerde Onlarca Kişi Yaralandı


İşgal güçlerinin bugün (18 Ekim Cuma) Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattı yakınlarında düzenlenen Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine ateş açması sonucu onlarca kişi yaralandı.

Resim
Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ekiplerinin çeşitli şekillerde yaralanan 69 kişiye ilk yardım hizmeti verdiğini, yaralılardan 26’sının işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu gerçek mermilerle yaralandıklarını açıkladı.

Resim

Resim
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün “İşgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye hayır” sloganıyla 79’uncusu düzenlenen haftalık gösterilere binlerce Filistinli katıldı.
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistinlilerden gösterilere kalabalık bir şekilde katılarak siyaset, ekonomi, medya, spor ve diğer tüm alanlarda işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduklarını ifade etmelerini istedi.
Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.
Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 334 kişi şehit oldu ve 500’ü ağır 31 bin kişi de yaralandı.

 

fiem