Budistler Çocukları Yaktı

Budistler Çocukları Yaktı

2 milyarlık İslam Âleminin gözü önünde Budistler, katliamlarına devam ediyor...

Yıllardır Arakan Müslümanlarına zulmeden Myanmar hükümeti ve Budist çeteler, son olarak kimsesiz Müslüman çocukların kaldığı medreseyi ateşe verdi. Kundaklamada 13 çocuk şehit oldu. Resmi açıklamada yangının 'kaza sonucu çıktığı' iddia edilse de bölgede uzun süredir Müslümanların yaşadığı yerlere yönelik kundaklama vakaları ve son saldırıdaki ilk kanıtlar Budistleri işaret ediyor.

Göstermelik kınamalar Budistleri durdurmuyor

Tüm dünyanın gözleri önünde Arakan Müslümanlarına karşı yürütülen zulüm ve soykırım politikası tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle son aylarda Bangladeş ile birlikte Myanmar hükümeti Müslümanlara yönelik sistematik katliamlarına bir yenisini daha ekledi. ABD ve Avrupa ülkeleri, AB ve BM, İslâm ülkelerine güya 'barış ve istikrar'(!) dağıtırken, Budistlerin yönetimindeki Myanmar hükümetinin vahşi Budist çetelerle işbirliği halinde Arakan Müslümanlarına yaptığı akıl almaz zulme sessiz kalmaya devam ediyorlar. Batı'nın göstermelik kınamaları katliamı durdurmaya yetmiyor.

Myanmar'ın en büyük şehri Yangon'da Müslümanlara ait bir okulda çıkarılan yangın sonucu 13 çocuk şehit oldu. Resmi açıklamada yangının 'kaza sonucu çıktığı' iddia edilse de bölgede uzun süredir Müslümanların yaşadığı yerlere yönelik kundaklama vakaları ve son saldırıdaki ilk kanıtlar yine Budistlerin saldırısı olduğunu gösteriyor.

Elektrik kabloları ve sigortada hiçbir sorun yok

Yaklaşık 75 çocuğun kaldığı külliyede yangın çıktığı sırada zemin katta uyuyan çocukların kaçtığını, birinci kattaki odada kalan 16 çocuktan 3'ünün pencereden atlayarak kurtulduğu, merdivenlere yönelen diğerlerinin ise yanarak öldüğünü açıklandı Müslüman Gençler Örgütü'nden Zaw Min Htun, binada yanmış kablo görmediklerini, sigorta kutusunun da sağlam olduğunu belirtti. Külliyenin yakıldığını, masum çocukların katledildiğini belirten Zaw Min Htun, yetkililere olayı bir an önce aydınlatmaları çağrısında bulundu.

 

rasthaber