BM'den Sudan Açıklaması

BM'den Sudan Açıklaması

Sudan'daki çatışmayı çözmek için Suudi-Amerikan girişimine uluslararası bir karşılama

New York: Birleşmiş Milletler Pazartesi günü Suudi Arabistan Krallığı ve ABD'nin Sudan'daki çatışmayı çözmek için ortaya koyduğu girişimi memnuniyetle karşıladı.

Birleşmiş Milletler Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Birleşmiş Milletler'in Suudi Arabistan ve ABD'nin Cidde'de Sudan'daki çatışmanın iki tarafının temsilcileri arasında doğrudan görüşmeler yapmak için öne sürdüğü girişimi memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Birleşmiş Milletler'in Sudan'daki durum hakkında "Riyad ve Washington ile yakın bir şekilde çalıştığını" açıkladı.

BM yetkilisi, Sudan'daki Birleşmiş Milletler Misyonu başkanı Volker Peretz'in "birçok hayati görevi yerine getirmek için bir dizi BM personeliyle birlikte hala Port Sudan (doğu) şehrinde (doğuda) olduğunu" belirtti. .

Pazar günü Suudi Arabistan, Sudan ordusu ile Hızlı Destek Güçleri arasında Cumartesi günü Cidde'de başlayan görüşmelerin "etkili bir ateşkese" varmak için "günlerce süreceğini" duyurdu.

Geçen 15 Nisan'dan bu yana Sudan eyaletlerinde ordu ile “hızlı destek” güçleri arasında, birbirine bağlı ekiplerin birbirine ait kontrol merkezlerine gitmesi üzerine iki tarafın kendilerinden sorumlu oldukları yönünde karşılıklı suçlamalarda bulunduğu çatışmalar devam etti.

Kaynak. TEVHİDHABER