BM Taliban'a Çağrı Yaptı

BM Taliban'a Çağrı Yaptı

Guterres, Taliban'a Afganistan topraklarından Pakistan'a yönelik terör saldırılarını durdurma çağrısında bulundu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

New York: Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres , Afgan Taliban'ı terör örgütlerinin Afgan topraklarından Pakistan'a veya herhangi bir komşu ülkeye saldırı düzenlemesini önlemek için çalışmaya çağırdı.

Örgütün şu anda bu konuda Taliban ile görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Associated Press of Pakistan'ın aktardığına göre Guterres, muhabirinin "Taliban Pakistan" hareketinin Pakistan'a karşı başlattığı ve çok sayıda cana mal olan artan sınır ötesi terör saldırılarıyla ilgili bir soruya yanıt olarak şunları söyledi: "Gerekli olduğunu düşünüyoruz. Taliban'ın (Afganistan), bölgedeki herhangi bir ülke üzerinde olduğu gibi Pakistan'ı da etkileyebilecek herhangi bir terör faaliyetine izin vermemesi çok önemli.” dedi

BM yetkilisi, bu yılın sonunu münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında şunları ekledi: "Uluslararası toplumun çıkarları açısından ve ABD'nin bakış açısından Taliban'ın sunması gerektiğine inandığımız birçok net şey var. "

Guterres, ülkedeki tüm etnik grupların temsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Afganistan'ın güç yapılarına entegrasyon açısından başarmaları gereken bir şey var" dedi.

(dpa)