Birleşmiş Milletler'de  Taliban Toplantısı

Birleşmiş Milletler'de Taliban Toplantısı

Birleşmiş Milletler'de Taliban Toplantısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, bu örgütün önümüzdeki günlerde Afgan Taliban'ını tanıma konusunu tartışmak için bir konferans düzenlemeyi planladığını söyledi ve bu köktendinci hareketin yetkilileriyle etkileşim ihtiyacının altını çizdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammad Princeton School of Public and International Relations'ta yaptığı konuşmada dünyanın her yerinden elçilerin müzakere masasına oturacağını söyledi.

Bu BM yetkilisi şunları söyledi: "Umduğumuz şey, onları şu andan iki haftaya kadar bölgede toplamak ve BM Genel Sekreteri ile bölgesel ve uluslararası Afganistan elçilerinin ilk toplantısını yapmaları gerekiyor."

Amina Mohammad, "Bu arada, küçük adımlar atarak Taliban'ı tanıma ve ilkeli tanıma yolunda ilerlemeyi umuyoruz. Böyle bir şey mümkün mü? Bilmiyorum. Ama bu müzakere olmalı. • Taliban açıkça tanınmak istiyor

Bu üst düzey BM yetkilisi Ocak ayında Afganistan'ı ziyaret etti. Bu gezi sırasında, Taliban liderleriyle, bu köktendinci yetkililerin Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinden bu yana kadınların çalışma ve hareket özgürlüğüne getirdiği kapsamlı kısıtlamaları tartıştı.

Amina Mohammad, Taliban'ın Afganistan'daki yolsuzluğu ortadan kaldırmanın yanı sıra cinsiyete dayalı şiddeti önlemek ve kadınlara miras alanında daha fazla hak vermek için çeşitli yasalar çıkardıklarını vurguladığına dikkat çekti.

Kaynak: TEVHİDHABER