Birleşmiş Milletler  Suriye'de 14,6 milyon insanın Yardıma İhtiyacı Var

Birleşmiş Milletler Suriye'de 14,6 milyon insanın Yardıma İhtiyacı Var

Birleşmiş Milletler: Suriye'de 14,6 milyon insanın insani yardıma ihtiyacı var ve bu ülkedeki acı krizin başlangıcından bu yana en yüksek seviyede

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Beyrut (AFP) - Birleşmiş Milletler'e göre, Suriye'de bu yıl 14,6 milyon insanın rekor bir oranda insani yardıma ihtiyacı var, ülkede yıkıcı bir çatışmanın patlak vermesinin ardından on yıldan fazla bir süre geçti

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından yayınlanan bir rapora göre, yardıma muhtaç insan sayısı geçen yıl 13.4 milyondan bugün 14,6 milyona yükseldi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Ofisi Suriye Bölge Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Suriye'deki acı, krizin başlangıcından bu yana en yüksek seviyede" dedi.

Suriye, 2011 yılından bu yana yarım milyona yakın insanın ölümüne, altyapının büyük zarar görmesine, milyonlarca insanın ülke içinde ve dışında yerinden edilmesine neden olan kanlı bir çatışmaya sahne oluyor.

İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne göre, ailelerin yüzde 76'sı, geçen yıla göre yüzde on artışla temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.