Birleşmiş Milletler Siyonistler Tarafından Tutuklanan Filistinlilerin Sayısını Açıkladı

Birleşmiş Milletler Siyonistler Tarafından Tutuklanan Filistinlilerin Sayısını Açıkladı

Birleşmiş Milletler: İsrail 1.264 Filistinliyi idari gözaltında tutuyor

Washington: Birleşmiş Milletler Orta Doğu Barış Süreci Koordinatörü Tor Wensland Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in "şu anda toplam 1.264 Filistinliyi idari gözaltında tuttuğunu" söyledi.


BM elçisine göre bu tutuklu sayısı "on yıldan fazla bir süredir görülen en yüksek sayı".


Winsland, BM Güvenlik Konseyi önünde yaptığı konuşmada, "İsrail güvenlik güçleri Batı Şeria'da 1.042 arama ve tutuklama operasyonu gerçekleştirdi ve bu operasyonlarda 88'i çocuk 1.504 Filistinli tutuklandı."
15 Temmuz ile 19 Eylül tarihleri ​​arasındaki raporlama döneminde gösteriler, çatışmalar, güvenlik operasyonları, İsraillilere yönelik saldırılar veya saldırı iddiaları ve diğer olaylar sırasında 18'i çocuk 68 Filistinli İsrail güvenlik güçleri tarafından şehit edildi.


BM elçisi, 30'u kadın ve 559'u çocuk olmak üzere toplam 2.830 Filistinlinin, 271'i gerçek mermiyle, 2.119'u ise göz yaşartıcı gaz soluyarak yaralandığını doğruladı.
BM elçisi Finansman eksikliğinin, Birleşmiş Milletler'in Filistinlilere hayati hizmetler sağlama becerisini baltalamaya devam ettiğini belirtti.


Wensland, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze'deki 1,2 milyon Filistinliye gıda yardımını yıl sonuna kadar sürdürmek için acilen 75 milyon dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.


İşgal altındaki Filistin topraklarındaki öncelikli ailelere sosyal yardımın yeniden sağlanması için Dünya Gıda Programının 32 milyon dolara ihtiyacı olduğunu ekledi.

KAYNAK: TEVHİDHABER