Birleşik Arap Emirlikleri ABD'den Rahatsız Oldu

Birleşik Arap Emirlikleri ABD'den Rahatsız Oldu

Washington Post: Birleşik Arap Emirlikleri ABD Politikalarından Derinden Rahatsız

Tercüme Haber / Tevhidhaber

Washington Post Çarşamba günü, Abu Dabi Emiri Muhammed bin Zayed'in "ABD'nin öngörülemeyen politikasından derinden rahatsız olduğunu bildirdi.

Gazete Emir, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'a, ilişkilerini istikrara kavuşturmak için iki ülke arasında kongre damgalı bir güvenlik anlaşması imzalanmasını önerdi diye yazdı

SELMAN : ABD BENİ ÖVMÜYOR

Gazete Ayrıca Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman, ulusal ABD danışmana, krallığı modernleştirme ve kadın haklarını genişletmedeki rolü nedeniyle hiçbir Amerikan övgüsü almadığından şikayetçi olduğunu bildirdi.

Ayrıca, Suudi istihbarat şefi Halid Al-Humaidan'ın Iraklı arabulucular aracılığıyla Suudi Arabistan'ın İran'la temaslarına öncülük ettiğini belirterek, İranlılar Riyad'daki büyükelçiliklerini derhal yeniden açmaya hazırlar dedi.

Ek olarak ABD, Birleşmiş Milletler Özel Elçisi Hans Grundberg ile Yemen'de Suudilerin BM'nin Hudeyde limanını ve Sana havaalanını izlemesine izin vereceği yeni bir barış planı üzerinde çalışıyor. Buna karşılık, "Suudiler Husilerin ateşkesi kabul etmesini bekliyor diye yazdı