Biden'ın Akıl Sağlığı Tartışılıyor

Biden'ın Akıl Sağlığı Tartışılıyor

Çoğu Amerikalı, Biden'ın "akıl sağlığı" konusunda endişeli.

Yeni bir anketin sonuçlarına göre, Amerikalıların büyük bir çoğunluğu Joe Biden'ın akıl sağlığı sorununun, onun başkanlık için çalışabilmesi konusunda ciddi endişelere neden olduğuna inanıyor.

Amerikan üssü "NPR"den alıntı yapan Isna'ya göre, "NPR/PBS News Hour/Marist" enstitüleri tarafından yapılan yeni bir anketin sonuçlarına göre, Amerikalıların yüzde 62'si Joe Biden'ın ruh sağlığı konusunda şöyle bir kaygıları var; %36'sı ise bunu bu Amerikan başkanının muhaliflerinin seçim kampanyası için kullandıkları bir strateji olarak görüyor.

Bu ankette, Amerikan başkanının popülaritesi geçen ay aynı ankete göre yüzde dört biraz artarak yüzde 45'e ulaştı. Bu sonuç, Joe Biden'ın ruh sağlığıyla ilgili ciddi endişeleri olmasına rağmen seçimde zaten oy verecek önemli bir yüzde olduğunu gösteriyor.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump ile ilgili ankete katılanların da %51'i ruh sağlığıyla ilgili ciddi endişeleri olduğunu söylerken, %43'ü ise böyle bir endişeleri olmadığını söyledi.

80 yaşındaki Biden, Amerikan tarihinin en yaşlı başkanı olarak kabul ediliyor. Amerika'nın sağcı yelpazesi, Biden'ı ayık olduğu için sürekli suçlamalarda bulundu, ancak yaşlılığı sorunu Biden ile aynı partideki Demokratlar arasında da endişe yarattı ve Biden'ın kazanma şansından endişe ediyorlar.

10 Demokrattan dördü, Biden'ın akıl sağlığının gerçek bir endişe kaynağı olduğunu söyledi. 10 bağımsız katılımcıdan yedisi ve beklendiği gibi, 10 Cumhuriyetçiden sekizi bu görüşe sahipti.

Bu, seçim kampanyası kızışırken Demokratları endişelendirecek ve her konuşmada, basın toplantısında ve tartışmada nefeslerini tutacak ciddi bir güvenlik açığıdır.

2024 Seçim Günü'nde 78 yaşında olacak olan Trump, ikinci döneminin göreve başlama gününde Ronald Reagan'dan beş yaş büyük olacak. Yaşı dışında birçok kişi, Trump'ın çabuk öfkelenmesi, sürekli yalanları ve bazen de bağnaz konuşmalarıyla ilgileniyor.

10 Demokrattan sekizi ve Cumhuriyetçilerin beşte biri, Donald Trump'ın akıl sağlığının gerçek bir endişe kaynağı olduğunu söyledi. Bağımsızların yüzde 48'i Trump hakkında aynı şekilde düşünüyor.

Kaynak: TEVHİDHABER