Biden'dan Netanyahu'ya Mesaj : Kırmızı Çizgileri Geçme

Biden'dan Netanyahu'ya Mesaj : Kırmızı Çizgileri Geçme

Biden'dan Netanyahu'ya mesaj: "Kırmızı çizgileri" geçmeyin!

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası, ABD Başkanı'nın Siyonist rejimin yeni Başbakanı'nı Filistin konusunda Washington'un kırmızı çizgilerini aşmaması konusunda uyardığını duyurdu.

İbranice yayın yapan Makan kanalı Isna'nın haberine göre bu konuda şunları duyurdu: ABD Başkanı Joe Biden'ın mesajı birkaç gün önce yeni İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ulaştı ve bu mesajda Biden, Netanyahu kabinesinin geçmemesi gereken kırmızı çizgiler çizdi

Biden bu mesajında, Washington'ın iki devletli çözümü desteklediğini ve bu çözümü tehlikeye atan, her iki tarafın ortak değer ve çıkarlarıyla çelişen her türlü politikaya karşı çıkacağını vurguladı.

Bu rapora göre, Batı Şeria'nın bazı bölümlerinin ilhak edilmesi ve işgal edilen topraklardaki azınlıkların statüsünün değiştirilmesi; Biden'ın çizdiği en önemli kırmızı çizgiler arasında bulunuyor.

Geçenlerde İbranice medya, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, Benjamin Netanyahu ile görüşmek ve aşırı sağcı hükümetinin politikalarını gözden geçirmek için bu ayın ortasında işgal altındaki bölgelere gideceğini duyurdu.

İbranice yayın yapan Walla haber sitesi, bilgi sahibi beş Amerikalı ve İsrailli kaynağa atıfta bulunarak, Sullivan'ın işgal altındaki topraklara yaptığı ziyaretin, Joe Biden hükümetinin Siyonist rejimin özellikle Filistinlilere yönelik aşırı sağcı politikalarından duyduğu endişe bağlamında olduğunu duyurdu.

Bu Siyonist medyaya göre Biden hükümeti, Netanyahu hükümetinin işgal altındaki topraklarda yaşayan Arap azınlığa, yargı bağımsızlığına ve eşcinsellere yönelik olası eylemlerinden de endişeli.