Biden ve Kral Selman İran'ı Görüştü

Biden ve Kral Selman İran'ı Görüştü

Biden, Kral Selman ile enerji kaynakları, İran ve Yemen konularını görüştü ve Husi saldırıları karşısında Suudi Arabistan'ı destekleme taahhüdünü teyit etti.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

WASHINGTON (Reuters) - ABD Başkanı Joe Biden ve Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz Çarşamba günü bir telefon görüşmesinde İran ve Yemen meseleleri de dahil olmak üzere Ortadoğu'daki enerji kaynakları ve gelişmeleri görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İki lider, küresel enerji kaynaklarının istikrarını sağlama konusundaki taahhütlerini yeniden teyit etti." denildi

Suudi Basın Ajansı, Kral Selman'ın "tarihi OPEC+ anlaşmasının bundaki rolüne ve onu korumanın önemine dikkat çekerek, petrol piyasalarının dengesini ve istikrarını korumanın önemini vurguladığını" söyledi.

Yükselen petrol fiyatları, Demokratların Senato ve Temsilciler Meclisi'ndeki salt çoğunluklarını savunacakları Kasım ayında yapılacak kongre seçimleri öncesinde Biden yönetimi için bir tehdit oluşturuyor.

ABD Başkanı, Kral Selman'a "İran'ın nükleer programına yeniden kısıtlamalar getirilmesini" amaçlayan uluslararası görüşmelerdeki gelişmeler hakkında bilgi verdiğini de sözlerine ekledi.