Biden, Tayvan Ordusuna  Yardım Paketi İstiyor

Biden, Tayvan Ordusuna Yardım Paketi İstiyor

Biden, Tayvan Ordusu İçin 1 Milyar Dolarlık Paket Planı İstiyor

Pazartesi günkü kaynaklara atıfta bulunan bir Politico raporuna göre, Biden yönetimi ABD Kongresi'nin onaylaması için Tayvan'a 60 gemisavar füzesi ve 100 havadan havaya füzeden oluşan tahmini 1,1 milyar dolarlık silah satışını talep etmeyi planlıyor. Çin

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin bu ay yaptığı ve küresel alarmları yükselten ve Pekin'i adayı kontrol altına almak için askeri güvenlik kullanımına başvurmaya iten ziyaretinin ardından kendi kendini yöneten ada çevresinde en büyük askeri tatbikatlarını gerçekleştirdi. Pelosi'nin ziyaretinin önemi, ABD ile Çin arasında Tayvan konusunda büyük gerilimlerin yaşandığı bir zamanda gelmesidir - 1997'den bu yana ABD Temsilciler Meclisi Başkanı tarafından adaya yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor

Pelosi ziyaretinden 2 hafta sonra, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, Pelosi ziyaretinden 2 hafta sonra, Massachusetts'ten Demokrat Senatör Ed Markey liderliğindeki beş üyeden oluşan bir ABD Kongresi heyetiyle bir araya geldi. Sonuncusu Tennessee Cumhuriyetçi Senatörü Marsha Blackburn tarafından 25-27 Ağustos tarihleri ​​arasında Tayvan'a yaptığı ziyarette Çin dışişleri bakanlığı sözcüsünün ABD yasa koyucunun Tayvan ziyaretinin Tek Çin politikasını ve üç Çin-ABD ortak anlaşmasının hükümlerini ihlal ettiğini belirtti.

Tayvan ordusu, Çin ordusunun Güney Çin Denizi'ndeki tatbikatlarını ABD'nin bölgesel müdahalesi üzerine Taipei ile gerginlikler ışığında tamamlamasının ardından Tayvan Boğazı'nda bir başka canlı ateş tatbikatı düzenledi.

Reuters geçen hafta, Biden yönetiminin, ABD'li milletvekilleriyle birlikte, Taipei'deki hükümet için devam eden savunuculuklarını vurguladığını ve Tayvan gündeminin onaylanması için bekleme listesinde önümüzdeki haftalarda veya aylarda duyurulabilecek maddeler olduğunu bildirdi.

Bununla birlikte, Çin'in hassasiyeti nedeniyle anonim kalmayı talep eden üç kaynağın belirttiği gibi, odak noktası, Tayvan'ın mevcut askeri yapısını korumak ve mevcut siparişleri yerine getirmek olacaktır. Önemli olmak.

Beyaz Saray, Politico raporuna ilişkin yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bu, talep Biden'ın geçtiğimiz Çarşamba günü, Ukrayna'nın "uzun vadede kendini savunmaya devam edebilmesini sağlamak için" hava savunma sistemleri, topçu sistemleri ve mühimmat, insansız hava araçları ve diğer teçhizatı satın almasına izin verecek yeni ilan edilen 3 milyar dolarlık bir askeri yardımı duyurmasının ardından geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı