Biden: Suriye'nin Doğusunda Bir Tesise Baskın  Emri Verdim

Biden: Suriye'nin Doğusunda Bir Tesise Baskın Emri Verdim

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ordusunun Suriye'ye yönelik son saldırıları hakkında Kongre'ye bir rapor sunuyor ve saldırıların amacının ABD'ye yönelik devam eden bir dizi saldırıyı bozmak olduğunu iddia ediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'ye verdiği bir notta, "23 Ağustos'ta Suriye'nin doğusundaki bir tesise hassas saldırılar düzenlemek için bir emir çıkardığını" ve "bir dizi operasyona katılan İran Devrim Muhafızları'na bağlı gruplar tarafından kullanıldığını" iddia etti.

Biden'ın notunda, "İran destekli milislerin 15 Ağustos'ta düzenlediği iki saldırının, İran destekli grupların Irak'taki ABD güçlerine ve tesislerine düzenlediği bir dizi saldırının ardından El Tanf'taki ABD kuvvetlerinin iki üssünü ve Suriye'deki Yeşil Köy'ü hedef aldığı belirtildi.

ABD Başkanı, "23 Ağustos saldırıları, personelimizin güvenliğini korumak ve savunmak, Amerika Birleşik Devletleri ve ortaklarımıza yönelik devam eden saldırı dizisini bozmak ve bozmak ve İran'ı ve onun destekli milislerini fırlatmaktan caydırmak için yapıldığını iddia etti.

Merkez Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD koalisyon sitelerini hedef alan füze saldırılarına yanıt olarak helikopter ve ağır topçu saldırıları hakkında konuşuldu. Bölgedeki ABD kuvvetlerinin yeni komutanı General Eric Corella, Amerikan askerlerine yönelik herhangi bir saldırıya uygun şekilde yanıt verileceği konusunda uyardı.

ABD Merkez Komutanlığı dün, Perşembe günü, kuzeydoğu Suriye'deki askeri tesislere yapılan füze saldırıları sonucunda 3 ABD askerinin yaralandığını duyurdu ve bölgedeki ABD kuvvetlerinin yeni komutanı Eric Corella, Amerikan askerlerine herhangi bir saldırı yapılması gerektiği konusunda uyardı. u

Ve SANA haber ajansı daha önce "Deir ez-Zor kırsalındaki Al-Omar ve Koniko petrol sahalarındaki iki ABD işgal askeri üssüne roket saldırısı düzenlendiğini" bildirdi.

Sivil kaynaklar, "Bugün, Amerikan işgal güçlerinin iki askeri üssünün içine birkaç roket mermisi düştü, buradan duman bulutlarının yükseldiği görüldü." dedi

Kaynak:Haber Kaynağı