Biden Danışmanını Ortadoğu'ya Gönderdi! İşte Sebebi...

Biden Danışmanını Ortadoğu'ya Gönderdi! İşte Sebebi...

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ortadoğu işlerinden sorumlu kıdemli danışmanı Bert McGurk, işgal altındaki Filistin topraklarını ve çok sayıda Arap ülkesini ziyaret ederek mahkumların serbest bırakılması konusunda görüşmelerde bulunacak.

İsrail medyasında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ortadoğu işlerinden sorumlu kıdemli danışmanı Bert McGurk'un işgal altındaki Filistin topraklarını ve birçok Arap ülkesini ziyaret ederek mahkumların serbest bırakılması konusunda görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Siyonist "Walla" internet sitesine göre, "McGurk'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve güvenlik, askeri ve istihbarat kuruluşlarındaki diğer yetkililerle Gazze'deki savaş ve İsrail'e yönelik devam eden müzakereleri görüşecek.

Daha önce emekli Amerikalı istihbarat görevlisi Scott Ritter, Netanyahu'nun ABD'yi savaşa sürüklemek istediğini çünkü kendi kuvvetlerinin karşı tarafı yenemeyeceğini bildiğini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in birçok Arap ülkesini ziyaret ettiğini, Arap mevkidaşlarıyla Amman'da zirve yaptığını ve işgal altındaki Filistin'i 3 kez ziyaret ettiğini de belirtmekte fayda var.

KAYNAK: TEVHİDHABER