Bezilya Devlet Başkanı Batı'yı  Suçladı

Bezilya Devlet Başkanı Batı'yı Suçladı

Brezilya Devlet Başkanı, Batı'yı Ukrayna'daki çatışmayı körüklemekle suçluyor ve bir çözüm planı öneriyor

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, ABD ve Avrupa'yı çatışmayı uzatmakla suçlayarak, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Ukrayna'daki savaş için ortak arabuluculuk konusunu görüştüğünü söyledi.

Lula, BAE ve Çin'e yaptığı iki resmi ziyaretin sonunda Abu Dabi'de düzenlediği basın toplantısında, iki ülkenin ve diğer ülkelerin savaşı sona erdirmek için siyasi bir "yirmi kişilik gruba" katılmasını umduğunu ifade etti. .

Başkan, Abu Dabi'de gazetecilere savaşın "iki ülke tarafından alınan kararlardan" kaynaklandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "savaşı durdurmak için herhangi bir girişimde bulunmadığını ve Ukrayna'nın Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin savaşı durdurmak için herhangi bir girişimde bulunmadığını" da sözlerine ekledi.

Lula, "Avrupa ve ABD savaşın devamına katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu nedenle masaya oturup artık yeter demeliler dedi.

Lula, BAE Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e, görevi arabuluculuk yapmak olan bir ülkeler grubu kurulmasını teklif ettiğini duyurdu.

"G-20, krizden geçen (küresel) ekonomiyi kurtarmak için kuruldu. Şimdi bu savaşı bitirmek ve barışı sağlamak için başka bir tür G-20 yaratmak önemlidir. Niyetim ve bu" dedi. Lula curbaşkanı Emmanuel Macron ve bir dizi Güney Amerika ülkesi lideriyle görüştüğünü sözlerine ekledi.

Pazar günü Brezilya'ya dönecek olan Lula, heyetinin Çin'de milyarlarca dolarlık anlaşmalar imzaladığını söyledi.

Cumartesi günü Lula, iki günlük Çin ziyaretinin ardından BAE'ye geldi ve burada Brezilya'nın uluslararası arenaya "geri döndüğünü" doğruladı ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta arabulucu bir rol oynamayı umduğunu söyledi .

Kaynak: TEVHİDHABER