Beyaz Saray Resmen Dalga Geçiyor! Skandal Açıklama

Beyaz Saray Resmen Dalga Geçiyor! Skandal Açıklama

John Kirby, Filistinlilerin Gazze dışına zorla yerleştirilmesini desteklemedilerini söyledi.

John Kirby, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İLGİNÇ AÇIKLAMA

Gazze'deki sivillerin ve oradan ayrılmak isteyenlerin güvenli geçişine yönelik çabaları desteklediklerini kaydeden Kirby, İsrai'iln katliamlarına destek vermelerine rağmen "Filistinlilerin Gazze dışına zorla yerleştirilmesini desteklemeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz." diye konuştu.

GAZZE’DEKİ YAKIT KRİZİ

Kirby, ABD'nin Gazze'de su ve yakıt dağıtımı da dahil olmak üzere temel hizmetlerin yeniden başlaması için baskı yapmaya devam ettiğini belirterek, "Mevcut stoklar tükenmek üzere olduğu için önümüzdeki saatler ve günlerde yakıt kritik önem taşıyacak." dedi.

Son 24 saat içinde gıda, su ve ilaç gibi insani yardım malzemesi taşıyan 66 kamyonun Gazze'ye girdiğini belirten Kirby, gerçek ihtiyacın bundan çok daha fazlası olduğuna işaret etti.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik" devam eden ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanını başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 21 bin 643 kişinin yaralandığını bildirdi. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 124 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.