Beyaz Saray Açıkladı: ABD İsrail'e Asker Gönderecek mi?

Beyaz Saray Açıkladı: ABD İsrail'e Asker Gönderecek mi?

Beyaz Saray: Hamas'a karşı savaşında İsrail'i desteklemek için "Amerikan askerlerini gönderme niyeti yok" İran'ın saldırının planlanmasına doğrudan dahil olduğuna dair somut bir kanıt görmüyoruz.

Beyaz Saray sözcüsü pazartesi günü yaptığı açıklamada, Washington'un İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) İsrail'e yönelik saldırıları sonrasında bölgeye askeri güç konuşlandırma niyetinde olmadığını ancak İsrail'deki Amerikan çıkarlarını koruyacağını söyledi.


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, İran'ın Hamas'ı destekleme konusunda "bir dereceye kadar suç ortaklığı olduğuna şüphe yok" dedi, ancak Başkan Joe Biden yönetimi, İran'ın Hamas'ın planlanmasına doğrudan dahil olduğuna dair somut bir kanıt görmüyor yorumunu yaptı


John Kirby Gazetecilere, Beyaz Saray'ın İsrail'den ek güvenlik talepleri beklediğini ve bunları en kısa sürede karşılamaya çalışacağını da sözlerine ekledi.


John Kirby Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarını "durdurduğumuzu söylemek için henüz çok erken" ancak bu tür diplomasinin yine de teşvik edilmesi gerektiğini ekledi

Kaynak: Tevhidhaber

Kaynak:Haber Kaynağı