Benett’ten “Mezhep Savaşı” İtirafı

Benett’ten “Mezhep Savaşı” İtirafı

İsrail iç istihbarat servisi ‘Şin Bet’in eski Başkanı Amy Ayalon’un 2012’de bir televizyona verdiği röportajda, Müslümanlara karşı YAPILMAK İstenen tızağı Bennet doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan İsrail’in “Mezhepler savaşı” planı adım adım işlerken, Siyonist işgal rejimi İsrail’in başbakanı Naftali Bennett, yaptığı açıklamada Şin Bet başkanı Ayalon’un İran’a karşı oluşturmak istenen Sünni ittifakını doğruladı.

İsrail iç istihbarat servisi ‘Şin Bet’in eski Başkanı Amy Ayalon’un, 2012 yılında Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajda, Ortadoğu için planladıkları 10 yıllık tehlikeli tuzağı ince detayına kadar anlattığı ortaya çıktı. Son yıllarda İsrail rejiminin Ortadoğu’da başlattığı normalleşme rüzgârının, bir planın parçası olduğunun anlaşıldığı röportajda, bazı Müslüman ülkelerin tuzağa alet olduğu görülüyor” ifadelerine yer verilmişti.

İran’a karşı Sünni koalisyonu

Ayalon, açıklamasında bölgede bir mezhep savaşı çıkarmanın İsrail rejiminin geleceği açısından hayati önem taşıdığını belirtirken, Türkiye önderliğinde bölgedeki ülkelerden oluşan bir koalisyon kurma gayesindeyiz diyerek, “Ortadoğu’nun geleceğini şekillendirmemiz lazım ve bunu yapmak için Türkiye önderliğinde ve modelliğinde bir koalisyona ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Şin Bet eski Başkanı Ayalon, konuşmasının devamında Ortadoğu’daki mücadelelere değinerek hedeflerini açıkladı. “Türkiye önderliğinde oluşacak koalisyona İsrail varlığını kabullendirirsek Ortadoğu’da büyük çatışma ‘Sünni-Şii arasında’ olacaktır, ‘ Filistin-İsrail arasında değil’ diyen Ayalon, bu durumun İsrail’in işine geleceğini vurguladı. Ayalon, planlarını, “Kuracağımız koalisyon ABD ve bizim tarafımızdan destek görecek ve İsrail bölgede kendine tehdit olan unsurlara karşı bir güç oluşturmuş olacak” şeklinde yorumlarken, koalisyonun diğer temel yapı taşlarını ise Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır olarak açıkladı.

İsrail basınına konuşan ve Filistin direnişinin arkasındaki İran desteğine dikkat çeken Siyonist rejim başbakanı Bennett, İran’ın ‘ahtapot’ gibi bölgeyi sardığını, İsrail’in bu durum karşısında ahtapotun kollarıyla savaşmayı bırakıp direkt ahtapotun kendisiyle savaşması gerektiğini söyledi. Siyonist İsrail rejiminin başbakanı Bennett, Filistin direnişinin İsrail’e verdiği ekonomik zarara değinerek, 200 dolarlık roketleri karşılamak için 100 bin dolarlık füzeler kullandıklarını söyledi.

Türkiye-İsrail yakınlaşması hakkında da değerlendirme yapan işgal rejimi başbakanı, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Erdoğan’la görüşmesini reddetmediğini kaydetti. Bennett, “Büyük düşmanımız İran’a karşı tüm dünya ile diyaloğu güçlendirmeliyiz” dedi.(Milli Gazete)