Ben Gvir, Filistinli Mahkumlara İdam Cezası Getirmek İçin Çalışmalara Başladı

Ben Gvir, Filistinli Mahkumlara İdam Cezası Getirmek İçin Çalışmalara Başladı

Ben Gvir, Filistinli mahkumlara karşı planlarına başlıyor

- Ulusal Güvenlik Bakanı ve aşırı sağcı "Yahudi Gücü" partisinin lideri Itamar Ben Gvir, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik hamlelerine başladı.

Ben Gvir, Cuma günü Twitter'da bir tweet'te, İsraillileri öldürmek veya öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan mahkumlara ölüm cezası uygulayan bir yasayı kabul etme planını sürdürdüğünü duyurdu.

"Yahudileri öldürenlerin mevcut koşullardan daha iyi şartlara sahip olmamasını sağlamak için dün yeni hücreler inşa ettikten sonra Nafha hapishanesini ziyaret ettim." dedi

Bugüne kadar var olan siyasete son verip idam yasasını çıkarmayı hedeflerken, güvenlik mahkûmlarının tutukluluk koşullarıyla ilgilenmeye devam edeceğim” dedi.

Nafha çöl hapishanesi, Beersheba şehrine 100 kilometre ve Kudüs şehrine 200 kilometre uzaklıkta olup, İsrail'in en sağlamlaştırılmış hapishanelerinden ve en zorlu koşullardan biri olarak kabul edilmektedir.

Ben Gvir, seçim kampanyasında Filistinli mahkumları taciz etmeye çalışacağını ve Knesset'in ölüm cezasını kabul etmesi için baskı yapacağını duyurdu.