Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Ben çok rahatım Size de tavsiye ederim

Kafam rahat, gönlüm rahat gerçekten huzur içindeyim. Bunu nasıl mı elde ettim?

Bazı kişilerle kesinlikle münakaşa etmiyorum, münazara ve cidale girmiyorum.

Faydalı bulmadığım, ikna edemeyeceğim veya kesin bir sonuca varamayacağımı anladığım hiçbir konuda konuşmamaya ve yazışmamaya çalışıyorum, sorularını da cevapsız bırakmaya karar verdim.

Hele bu ümmetin yüz yıllardır tartışıp çözemediği konulara kulaklarımı hepten kapattım.

Bütün bunların neticesinde o kadar huzurluyum ki, size de tavsiye ederim.

Belki bundan dolayı kendileriyle ilişkiyi kestiğim veya sınırladığım, sadece selamla yetindiğim bu kişiler bizim hakkımızda iyi şeyler düşünmüyor olabilirler. Fakat bütün bunları da hesap ederek bu karara varmış bulunuyorum, kesinlikle pişman değilim, söylediğim gibi size de tavsiye ederim.

Fakat bir şeyi çok merak ediyorum; bıkmadan usanmadan sonu gelmez bu tartışmalara dalmakla öne çıkan hatta bundan başka bir özelliği olmayan kişiler nasıl bir halet-i ruhiyeye sahipler acaba, mutlular mı, huzurlular mı?

Öyle olduğunu hiç zannetmiyorum. Çünkü iflah olmaz derecedeki bu tartışmacılardan uzaktan yakından tanıdıklarımın aileleri içinde ve yakın çevrelerinde de hiç huzurları yok, kendi küçük çevrelerinde de problem olmuş durumdalar. Daha da acı olanı, dikkat çekecek oranda yuvalarını yıkanlar, eşlerinden ayrılanları tanıyorum. Ama kendilerine sorsanız maalesef anlaşılmamaktan şikayetçiler.

Sadece İslami konularda değil; siyasi, sosyal bütün konularda adeta tartışmalarıyla varlıklarını ispat etmeye çalışan bu tiplerle ilişkiyi kesmek veya en aza indirmek insana huzur veriyor.

Sanal dünya bu anlamda en çok dikkat edilmesi gereken yerdir. Öyle ya, kaçmaya çalıştığımız tartışmaların en pervasız ve sansürsüz olanı orada karşınıza çıkıyor. Kendinizi azıcık kaptırsanız huzurunuzu kaybediyorsunuz. Biz kimsenin huzursuzluğunu, saplantılarını yüklenmek zorunda değiliz.

Bu yazı toplam 189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar