Belarus, Minsk Metrosunda Patlama-VİDEO

Belarus, Minsk Metrosunda Patlama-VİDEO

Belarus'un başkenti Minsk'te bugün 11.Nisan.2011. Pazartesi akşama doğru yerel saat ile 17:56 da...

Haberin Son güncellemesi 21:30

Belarus'un başkenti Minsk'te bugün (11.Nisan.2011.Pazartesi) akşama doğru yerel saat ile 17:56 da Oktyabrskaya metro istasyonunda meydana gelen patlama ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

interfax ajansın son gelen verilerine göre, ölü sayısı 7 ve yaralı sayısı 70 kişi olarak açıklandı, ancak bazı kaynakları en az 40 kişi yaralı olduğu şeklinde haberi duyurmaktalar.

Bu arada Michael Vasilyev adındaki bir görgü tanığı Belarus Komsomolskaya Pravda gazetesine patlama sonrası olay yerinde yarım metre derinliğinde bir krater oluştuğunu ve yürüyen merdivenin patlama sonrası çöktüğünü söyledi.

Haberin Son güncellemesi 21:40

Belta ajans duyurdu : Belarus'un başkenti Minsk metrosunda meydana gelen patlamada ölü sayısı 11'e çıkarken, yaralı sayısı da 100'ü geçti...

 Belarus'un başkenti Minsk'te bugün (11.Nisan.2011.Pazartesi) akşama doğru yerel saat ile 17:56 da Oktyabrskaya (şehir merkezi, Aleksander Lukaşenko ikametgahına yakın mesafede,Kupalovskoy geçidi civarı) metro istasyonunda bir patlama meydana geldi.



Rus işgal medyası, ön verilere göre, 5 kişinin öldüğünü ve 10 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ancak ölü ve yaralıların sayısı değişebilir. Patlamanın sebebi net detayları Belarus yönetimi tarafından henüz netleştirilmedi.


Rus interfax patlama sonrası, metrodan siyah dumanların yükseldiğini ve eli yüzü kanlı, ayakkabısız elbiseleri yırtılmış insanların sağa sola kaçıştığı yada kurtarma ekipleri tarafından hastanelere ulaştırılmaya çalıştıklarını görgü tanıklarına atıfla duyurdu.


Minsk yerel internet web sitesi Naviny olay yerinde patlama sonrası itibarı ile 4 ambulasın bulunduğunu ve Acil durumlar bakanlığı tarafından bölgeye onlarca ambulansın yönlendirildiğini bildirdi.

BELTA haber ajansı da Oktyabrskaya metro istasyonunun patlama sonrası çevre binalar için yıkılma tehtidi olduğunu yazdı.

Diğer haber ajansı BelaPAN'a göre ptlamanın yerel saat ile 17:56 meydana geldiği doğrulandı ve haber ajansı patlamanın tam yerini Kültür Enstitüsü yakınındaki Oktyabrskaya metro istasyonu olarak işaret etti. Haber kaynağı ayrıca metro hattının şu an için çift gidiş-geliş yolundan sadece bir tanesinin kullanılabildiğini bildirdi.

Yerel yönetimin ilk raporlarına göre de, Yakub Kolas ile Lenin meydanı arasındaki komşu metro istasyonları arasındaki bağlantı etkilendi ve metro tren seferleri şimdilik askıya alındı.

Bu arada hatırlatalım BDT (birleşik devletler topluluğu) en büyük metroları arasında Minsk şehrindeki metro 5.sırada ve uzunluğu 30.3 km. 25 istasyondan oluşan Minsk şehrindeki metro Belarus genelinde taşınan bir günlük (800.000 kişi) yolcu miktarının % 36 sına tekabül ediyor.

shamilonlıne