Batı Yaka'da Bugün Sabah Gerçekleştirilen Baskınlarda 16 Kişi Tutuklandı

Batı Yaka'da Bugün Sabah Gerçekleştirilen Baskınlarda 16 Kişi Tutuklandı

Batı Yaka'da Bugün Sabah Gerçekleştirilen Baskınlarda 16 Kişi Tutuklandı

Siyonist işgal güçleri Filistin'in Batı Yaka bölgesinde, geçtiğimiz Haziran ayında başlattığı geniş çaplı baskın ve tutuklama kampanyasını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bugün Batı Yaka'nın köy ve şehirlerinden muhtelif yerlere yönelik olarak gerçekleştirilen baskınlarda da 16 kişinin tutuklandığı haber verildi.

Gerek işgal rejimi kaynaklarının ve gerekse Filistin kaynaklarının verdiği bilgilerde ifade edildiğine göre işgal güçleri bugün (18 Ağustos Pazartesi) sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Yaka'nın güneyindeki el-Halil çevresinde yer alan Sair, Şuyuh, Semu' ve Yata adlı kasaba ve köylere baskınlar düzenlediler. Baskınlarda her zaman yaptıkları gibi aşağılayıcı yöntemlerle ve ev eşyalarına büyük zararlar vererek aramalar yapan işgal güçleri 16 kişiyi de tutukladılar.

Baskın ve tutuklamaların, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırısında ve Batı Yaka bölgesindeki tutuklama kampanyasında gerekçe olarak kullandığı üç yahudi yerleşimcinin kaçırılması senaryosuyla irtibatlandırılan iki Filistinlinin evinin yıkılmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği ifade edildi. O yüzden ev yıkma işlemine yönelik tepkilerin önünü kesme amaçlı bir göz korkutma ve tedbir faaliyeti olduğu tahmin ediliyor.

Siyonist işgalciler bugün sabah Batı Yaka'nın el-Halil şehrinde geçtiğimiz Haziran ayında kaybolduğu söylenen üç yahudi yerleşimcinin kaçırılmasıyla ilişkilendirdikleri Husam el-Kavasime ile Amir Ebu Işe'nin evlerini yıkmışlardı. Ebu Işe ve Kavasime'nin aileleri ise suçlamaları reddediyor ve işgal rejiminin bu konudaki iddialarının kendi saldırgan tutumlarına gerekçe oluşturma amaçlı bir senaryo olduğunu ifade ediyorlar.

FİEM